Het karakter van de draak

5

Het gaat hoofdinspecteur van politie Chen ogenschijnlijk voor de wind. Maar zijn rust is van korte duur. Wanneer de partijtop een nieuwe, grootscheepse anticorruptiecampagne aankondigt, wordt Chen aan het hoofd gesteld van een belangrijk, maar gevaarlijk onderzoek: hij moet een einde maken aan de nog steeds voortdurende misdaadpraktijken van de organisatie van een maffiabaas die zelf lang geleden met zijn familie uit Shanghai is gevlucht.

Chen volgt Xing Xings spoor naar Los Angeles en St. Louis in de Verenigde Staten om het, in samenwerking met zijn oude vriendin en collega inspecteur Catherine Rohn, op te nemen tegen deze machtige en sluwe tegenstander, een man met het karakter van een draak. Maar Chen is niet bang: waar hij zich ook bevindt, hij weet zich altijd gesterkt door de kracht en schoonheid van poëzie.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Case of Two Cities
Serie
Chen Cao (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Jacques Meerman
Laatste editie
03 september 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022995020
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Ondergeschikt thrillerverhaal in Chinese les

door Anne Terwisscha op 30-09-2009

Hoofdinspecteur Chen en inspecteur Yu zijn vaste hoofdpersonen van Qiu Xialong en ook in zijn vierde boek Het karakter van de draak mogen ze weer opdraven.
Het karakter van de draak houdt zich bezig met corruptiepraktijken: het is bij de Chinese gezaghebbenden bekend dat praktisch het hele systeem corrupt en verziekt is. Waar moet je beginnen om zoiets aan te pakken en door wie laat je dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic