Advertentie
Het kerstpakket

Het kerstpakket

11
Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 1   Topics 0
Laura valt op door haar rare petje en Simon omdat hij sjouwt met een onhandig pakket. Twee jonge mensen die op een late vrijdagavond voor kerst dezelfde trein naar huis nemen. Op dat moment weten ze niet dat ze beginnen aan een reis die hun leven zal veranderen.

Laura Klein Olberdink is net kwaad weggelopen bij haar afspraakje na een volkomen mislukt avondje uit. En ze had het al zo moeilijk met haar leeftijd, overheersende moeder, bazige zuster, dominante vriendin, verkeerd gekozen vriendjes en werk dat haar maar matig bevalt. Genoeg om op de terugweg over te piekeren.

Simon van Brakel heeft net voor het laatst afscheid genomen van zijn collega's. Begin dertig: baan kwijt, een vriendin die hem in de steek heeft gelaten en hem zijn huis heeft afgetroggeld. Anderen verbazen zich erover dat hij zo laconiek blijft onder al die tegenslagen, maar dat komt doordat hij zich na die 'verschrikkelijke gebeurtenis' in zijn jeugd heeft voorgenomen zich nergens meer boos over te maken.

Tijdens een reis met hindernissen komen Laura en Simon erachter dat ze lotgenoten zijn. Ze vertellen elkaar hun geheimen als ze noodgedwongen een nacht en een dag samen doorbrengen. Dan maakt een dramatische gebeurtenis een abrupt einde aan die vertrouwelijkheid. Opeens staan ze er weer alleen voor en moeten ze keuzes maken, keuzes die niet alleen belangrijk zijn voor henzelf maar ook voor de ander.

Het kerstpakket vertelt met humor en gevoel over een week waarin twee mensen die allebei de weg kwijt zijn, moeten afrekenen met hun verleden om een toekomst te kunnen opbouwen.

Cathy Halmans is een pseudoniem. De auteur was jarenlang werkzaam in de tv-wereld en woont in een dorp in Noord-Holland net buiten de regio Het Gooi.
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Uitgeverij
Ellessy, Uitgeverij
Laatste editie
07 december 2016
ISBN
9789086603206
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,50
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Feelgood Club / Valentijnprijs: Stemmen maar … #14
26 januari 2018 2 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

Om warm van te worden

door Sanne op 23-12-2016

Een kerstpakket is de aanleiding van de ontmoeting tussen Laura en Simon in de familieroman van Cathy Halmans (pseudoniem). Met Het Kerstpakket is de auteur een ander genre ingedoken, nadat zij eerder drie misdaadromans schreef.

Winter in Nederland, vlak voor de kerstdagen. Een dik pak sneeuw zorgt ervoor dat de trein uit Amersfoort het station van Apeldoorn niet meer haalt en dat de stroom...


Lezersrecensies (2)

Het kerstpakket

door: Astrid80 1 like
Cathy Halmans is een pseudoniem. Ik kan er helaas niet achterkomen wie het is. Het boek gaat voornamelijk over Laura en Simon. Laura valt op door haar rare petje en Simon omdat hij sjouwt met een onhandig pakket. Twee jonge mensen die op een late vrijdagavond voor kerst dezelfde trein naar huis...

Voldoet aan alle verwachtingen

door: Juul 1 like
Eindelijk eens een romantisch verhaal zonder rijke erfgename, moeilijke prinsen of andere elitaire mensen. Maar gewoon een jongen en een meisje. Met een baan. Een leuk appartementje. Mensen zoals jij en ik. Wat een verademing! Verder vind je natuurlijk wel alle vaststaande elementen van een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook