Het kleine huis aan de rivier

10

Laura woont met haar familie op de prairie, in een klein huis dat is uitgegraven in de hoge poever van de rivier. Het is bijna een hol, en je kunt eroverheen lopen zonder te merken dat het er is! Laura en haar zus Mary spelen de hele zomer bij het water, en gaan voor het allereerst naar school, waar ze met de verwende nellie Oleson te maken krijgen.

Tegelijkertijd woont Almanzo Wilder met zijn broers en zusjes op een grote boerderij in het noorden. Hij vindt het werk op de boerderij veel leuker dan naar school gaan, en als het even kan blijft hij thuis om zijn vader te helpen.

Laura en Almanzo weten dan nog helemaal niet van elkaars bestaan, laat staan dat ze weten dat ze later met elkaar zullen trouwens!

Dit hartverwarmende boek bevat delen 3 en 4 uit de serie Hel kleine huis: Het kleine huis aan de rivier en De grote hoeve
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
04 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Ploegsma B.V.
ISBN
9789021675350

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Heerlijke feelgood boeken

door: liesvan88 1 like
Ik koester warme herinneringen aan de avonden dat mijn moeder mij alle (!) kleine huis boeken voorlas. De boeken zijn goed leesbaar en bijzonder toegankelijk, en beduidend minder 'EO' dan de latere televisie serie. Er staan inderdaad moraliserende wijze lessen in, zoals in de meeste kinderboeken,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic