Het komplot

1

Ook verschenen onder de titel: De president

De tijd: morgen. De plaats: het Witte Huis in Washington. De handeling: door een onvoorziene gebeurtenis wordt op grond van het opvolgingsrecht een neger gekozen tot president van de Verenigde Staten.

Douglass Dilman, die tot dan toe een weinig bekend senator was, ziet plotseling alle schijnwerpers op zich gericht. Eenzaam aan de top moet hij het hoofd bieden aan nationale en internationale crises, schandalen en de ruwe confrontaties met aperte vijanden. Hartstochten en vooroordelen bepalen de weg die hij gaan moet. Samenzweringen leiden er uiteindelijk toe dat de Senaat - die voor het eerst sinds honderd jaar fungeerde als 'Gerechtshof' - de president aanklaagt.

Tot deze nationale ontwikkeling draagt een fascinerende groepering van mensen bij: een ambitieuze minister, een verleidelijke republikeinse, een beroemde jurist, een verbitterde agent van de Geheime Dienst, en nog talrijke anderen wier leven en werken ten nauwste verbonden zijn met de Grote Man van het Witte Huis.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
ISBN
9789024503438

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic