Het kunstboek voor kinderen (wit)

6

Lijsten 1

Is verkleden kunst? Hoe schilder je gevoelens? Hoe maak je een Alberto Giacometti? Kun je een neus schilderen? Waarom maakte Jeff Koons een enorm kunstwerk van zeventigduizend planten? Het kunstboek voor kinderen onderzoekt de verschillende ideeën, betekenissen, rollen en functies van kunst. Waarom maakt een kunstenaar bepaalde keuzes? Waarom werkt hij in een bepaalde stijl? De creativiteit en verbeelding van kinderen wordt op vrolijke wijze uitgedaagd door prikkelende vragen bij de mooiste voorbeelden uit de geschiedenis van de schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. Helder, eenvoudig en bijzonder leuk.

Het kunstboek voor kinderen is ideaal voor ouders en leraren die kinderen voor het eerst in aanraking willen brengen met kunst, maar ook voor alle anderen die op een nieuwe, verfrissende manier naar kunst willen kijken. Met kunstwerken van: Albrecht Altdorfer, Giuseppe Arcimboldo, Jacopo Bassano, Sandro Botticelli, Pieter Bruegel de Oude, Vittore Carpaccio, Christo en Jeanne-Claude, Edgar Degas, Jan van Eyck, Alberto Giacometti, Gilbert en George,Vincent van Gogh, Katsushika Hokusai, Hans Holbein de Jongere, Donald Judd, Jeff Koons, Leonardo da Vinci, Simone Martini, Joan Miró, Claude Monet, Pablo Picasso, Jackson Pollock, Rembrandt van Rijn, Bridget Riley, Henri Rousseau, Cindy Sherman, J.M.W. Turner, Diego Velázquez, Andy Warhol en Grant Wood.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur , Kind & Jeugd
Laatste editie
01 februari 2017
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047709237


Artikelen over Het kunstboek voor kinderen (wit)

9 x de kunst om te lezen
08 maart 2017 2 likes
  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Een echt kunstfestijn op kindermaat

door Katy Hurkmans op 19-04-2017

In Het kunstboek voor kinderen wordt aan de hand van talloze voorbeelden kunst verkend. Het boek bevat werken die verschillende tijdsperiodes omvatten en nodigt kinderen (8+) op een leuke manier uit om er met nieuwsgierige ogen naar te kijken. Allerlei stijlen en stromingen komen voorbij. Het bevat werk van onder andere Giuseppe Arcimboldo, Pieter Bruegel de Oude, Christo en Jeanne-Claude, Edgar...


Lezersrecensies (1)

Om te smullen zo toegankelijk maken ze kunst voor kinderen

door: Nienke Pool 1 like
Al lijkt dit boek op het eerste gezicht een soort kinderencyclopedie te zijn, dat is het niet. Er worden verschillende thema’s behandeld met willekeurige onderwerpen over kunst. Het is dus geen chronologische opsomming en het boek streeft niet naar volledigheid. Er wordt niet ingegaan op de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic