Het kwaad vergeet niet

10

Rome, zomer 2011. Voor de kust van Civitavecchia worden op een schip de lichamen gevonden van een vrouw en haar dochtertje. Wat op zelfmoord lijkt, blijkt algauw moord te zijn. Commissaris Michele Balistreri aan het eind van zijn loopbaan weggezakt in totale lethargie en onverschilligheid wil aanvankelijk niets weten van een onderzoek. Maar door deze zaak komt hij opnieuw in aanraking met mensen die in het verleden een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn leven. Het leidt tot een spannende zoektocht naar de waarheid niet alleen in de zaak van de vermoorde vrouw en haar dochter, maar vooral ook in die ene kwestie die zijn leven volledig heeft bepaald: de dood van zijn moeder Italia in 1969. Was dat een ongeluk? Was het zelfmoord? Of was het een misdrijf ? Balistreri moet de confrontatie aangaan met zijn verleden, dat nooit echt begraven is. Want het kwaad vergeet niet, wat alleen al blijkt uit de schokkende en verrassende ontknoping van deze trilogie.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
30 mei 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426122 , 9789028441316
Advertentie

Hebban recensie

Interessant maar concentratie vereist

door Cees van Rhienen op 27-05-2015

De vier jeugdvrienden die in het eerste deel Jij bent het kwaad  en het tweede deel De wortels van het kwaad  zo’n bepalende rol hebben gespeeld, zien we in deel 3 Het kwaad vergeet niet  van Roberto Costantini ook weer terug.

Deel 3 haakt in ten tijde van Muammar Khadaffi's machtsovername in Libië. Op datzelfde moment verdwijnt Italia, de moeder van Mike Balistreri. Haar stoffelijke resten worden...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic