Het leven van een vrouw

4

De jonge Jeanne wordt door haar ouders uitgehuwelijkt. Vanaf het prille begin wordt zij door haar echtgenoot schandelijk bedrogen. In haar leven teleurgesteld, zoekt zij troost in een hartstochtelijke toewijding tot haar zoon. Maar ook hij laat haar in de steek, en volkomen geruïneerd blijft deze vrouw alleen achter. Een bewogen, aangrijpend verhaal waarin Guy de Maupassan De jonge Jeanne wordt door haar ouders uitgehuwelijkt. Vanaf het prille begin wordt zij door haar echtgenoot schandelijk bedrogen. In haar leven teleurgesteld, zoekt zij troost in een hartstochtelijke toewijding tot haar zoon. Maar ook hij laat haar in de steek, en volkomen geruïneerd blijft deze vrouw alleen achter. Een bewogen, aangrijpend verhaal waarin Guy de Maupassant veel ervaringen uit zijn eigen jeugd in Normandië verwerkte.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Une vie
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 januari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789020443721 , 9789020454413 , 9789025455743
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Het Leven van een vrouw

door: Caspar 1 like
Na haar jeugd in het klooster verhuist Jeanne op haar 17de naar haar ouders op het familiekasteel op landgoed 'De Populieren' aan de Normandische kust. Haar leven lang had ze uitgezien naar dit moment waarop ze volledig vrij was en klaar om alle heerlijkheden van het leven te genieten. Al snel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic