Het licht van Lorelei

Het licht van Lorelei

4
Rank 404 Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 31 Favoriet 0 Recensies 2
Young adult Spots 1   Topics 0

Elk helder licht werpt ook een schaduw.

Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar de Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang.

Maar zijn de Sirenes en Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft?
Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zich te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Genre
Young Adult
Laatste editie
15 maart 2019
ISBN
9789463334679
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Young Adult Club / Boekpresentatie Het licht van Lorelei
18 april 2019 2 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Magische elementen, de zee en natuurlijk Sirenes

door: Rani 1 like
Ik was meteen erg enthousiast toen ik een mailtje kreeg of ik Het licht van Lorelei wilde recenseren. Ten eerste had ik al eerder wat van Jen gelezen (heel fijne boeken!) en de cover en titel maakten me meteen nieuwsgierig. Daarbuiten stelde de korte inhoud me allerminst teleur: ik houd van...

Spanning, sensatie, serieuze zaken en Sirenes

door: Marijke F. Jansen 1 like
Het licht van Lorelei is een prachtige saga dat zich afspeelt in een alternatieve tijdlijn op ons Waddeneiland Terschelling. De gelaagdheid, sterke personages en de goed uitgewerkte estafette-vertelling maken dit tot een geslaagd geheel. Weer een pareltje van de hand van Jen Minkman en zeker een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook