Het lichte meisje en Seneca | Metamorfose

1

Twee gebundelde verhalen.
'Het lichte meisje en Seneca' is een authentiek verhaal. Birute, wat in het Litouws sneeuw betekent, verzocht mij haar levensverhaal te beschrijven. Het verhaal is een aangrijpend verslag van haar leven. Via het criminele circuit komt ze gedwongen in de prostitutie terecht. In achttien hoofdstukken vertel ik haar verhaal beginnend met een aforisme van Seneca. Ze wordt gedwongen Seneca te lezen. Maar door haar angst voor represailles neemt ze de teksten niet bewust op. Maar wel onbewust. Seneca spreekt voortdurend haar bemoedigend en met wijsheid toe zodat zij alle liederlijkheid en folteringen kan doorstaan.
'Metamorfose' is een verhaal dat gaat over de discriminatie van lelijke mensen. George, een intellectueel met een misvormd uiterlijk, kan geen contact maken of een baan vinden na zijn cum laude, universitaire studie Latijn en Grieks. Maar de goden grijpen in. Hij rijdt tegen een boom en wordt door een plastisch chirurg omgetoverd tot een mooie man. Als mooie man lukt hem alles; hij krijgt een baan bij De Bezige Bij en blijkt een enorm talent voor tennis te hebben. Ook de liefde lacht hem toe.
Maar geluk kan niet altijd voortduren. Mephistoles grijpt in en er vinden aanslagen op hem en zijn vriendin plaats. Het verhaal speelt zich grotendeels af in de tenniswereld. De essentie van het verhaal is dat lelijke mensen worden gediscrimineerd.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
178
Laatste editie
16 juni 2015
Uitgeverij
Literoza
ISBN
9789048490585

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic