Het luchtige van de zwaarte

0

Vanaf 2015 vindt onder de titel The Offense Of Poetry tweejaarlijks een Hans Groenewegen-lezing plaats. In de geest van de naamgever van de lezing wordt getracht het trage lezen en denken, met opschorting van een oordeel, levend te houden.

Het spits wordt afgebeten door Anneke Brassinga met een betoog over poëzie als toverformule, die een wonder kan aanrichten. 'Een gedicht is in het allermooiste geval een transgressie, een grensoverschrijding, een minieme doorgang naar een andere wereld.' Ze gaat in op het dichterschap en het wezen van het gedicht, waarbij ze verwijst naar de ideeën van Groenewegen.

Anneke Brassinga (1948) is dichter, prozaschrijver, essayist en vertaler. Sinds haar debuut in 1987 is ze een van de meest eigenzinnige stemmen in de literatuur van de Lage Landen. Haar oeuvre werd in 2008 bekroond met de Constantijn Huygens-prijs en in 2015 ontving ze de P.C. Hooft-prijs voor poëzie.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
40
Laatste editie
12 november 2015
Uitgeverij
Poëziecentrum
ISBN
9789070968007
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic