Het mamatrauma

0

'Het mamatrauma' is een boek over de waarde van moederliefde voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het belicht ook wat er mis kan gaan met die moederliefde en hoe ingrijpend de gevolgen daarvan kunnen zijn voor je identiteitsontwikkeling.

Als je moeder afwezig was of ziek, zelf getraumatiseerd of niet tegen de omstandigheden opgewassen, kan dat voor jou als kind traumatiserend zijn. Vroegkinderlijk trauma laat zijn sporen na in je latere leven: in de intieme relatie met je partner, je kinderen en je ouders, in hoe je omgaat met stress, verantwoordelijkheden en je gezondheid, in verslavingen en in hoe je in de wereld staat.

In dit boek vind je kennis over hechting en trauma, praktijkvoorbeelden en 'mijmermomentjes'. Het nodigt je uit om je eigen hechtingsgeschiedenis te onderzoeken, de wonden uit je verleden te helen en de geschiedenis niet te herhalen, maar nieuwe bronnen van liefde en wijsheid aan te boren.

Margriet Wentink specialiseerde zich in een specifieke, door de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert ontwikkelde traumaverwerkingsmethode en introduceerde deze in Nederland. Vanuit Interakt, een centrum voor meergenerationele psychotraumatologie (MPT), begeleidt zij mensen bij het verwerken van trauma. Zij geeft workshops, training en opleiding in Nederland, België en Duitsland.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
15 februari 2019
Uitgeverij
Uitgeverij Akasha
ISBN
9789463160025 , 9789460151323

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic