Het matje

,

1

2e druk

Het Matje. Zingevingsfitness voor mensen die hun eigen richting willen bepalen.
Het Matje is een optimistisch en relativerend boek over zingeving. Het roept je op het matje – en dat is zeker geen straf. Op je matje ontdek je wat jouw eigen richting is en kom je werkelijk tot leven. De optimistische boodschap is: je bent er nooit meer dan een enkele stap van verwijderd.

De schrijvers sporen hun lezers aan tot dagelijkse zingevingsfitness: “iedereen kan het leren en je hoeft er niet eens bij te bewegen”. Ze willen de uitdrukking “die staat echt op zijn matje” aan de taal toevoegen. Mandela, Maxima en Ali B. staan er al op. Mensen die dat ook over zichzelf gezegd willen hebben, moeten dit boek lezen. Het is het startpunt waarnaar ze zoeken.

Het Matje bevat unieke oefeningen (op een bijgevoegde cd) en is rijk geïllustreerd. Het is daarmee niet alleen een prettig leesbaar boek geworden, maar ook een cadeau-idee.

Over de schrijvers.
Korrie de Vet (1955) is zingever, therapeut en leraar. Ze gaf twaalf jaar les aan de Holos academie en begon daarna haar eigen praktijk.
Tom Kniesmeijer (1961) is psycholoog en strategisch adviseur. Tom schreef ook ‘de Seizoenen van de Tijdgeest’ en is initiator van de jaarlijkse TrendRede.

“Ik werd op het matje geroepen. Gelukkig stond er ‘welkom’ op.” Loesje.

Het Matje spoort je aan tot zingevingsfitness: “Iedereen kan het leren en je hoeft er niet eens bij te bewegen”.

Is Het Matje de proloog van De Creatiespiraal (Marinus Knoope)?
Tom Kniesmeijer: “In de jaren die ik lid van het Creatiebestuur was, hoorde ik vaak de opmerking: “Ik snap de Creatiespiraal wel, maar kan de ingang niet vinden”. Het Matje is eigenlijk te beschouwen als het startpunt. De Creatiespiraal wijst de weg van wens naar werkelijkheid, op het matje vind je jouw wens.”

Korrie de Vet:
Bewust worden van wie je bent en hoe je in het leven staat levert altijd weer nieuwe groeimogelijkheden op. Door wat je bewust ervaart, kom je erachter dat er mogelijkheden zijn: je kunt dingen anders doen dan je geleerd hebt. Hierdoor geef je jezelf de kans om te ontwikkelen.

Over Boeddha..
Afreizen naar India en in kleermakershouding op een berg gaan zitten in een poging Boeddha te begrijpen, het mag natuurlijk en het kan heel plezierig zijn, maar het hóeft niet. Boeddha heeft het denkwerk al eeuwen geleden voor je verricht. Je hoeft zijn gedachten dus niet stuk voor stuk letterlijk na te denken. Waar je ook bent en wat je ook leest, je moet nog steeds de confrontatie met jezelf aan om erachter te komen wat jou tot leven brengt.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
15 november 2012
Uitgeverij
toko
ISBN
9789081771122

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic