Het meer

9

Lijsten 1

Een vissersdorpje aan het einde van de wereld. De jonge Nami groeit op aan een opdrogend meer waarin alleen nog een geest huist. De vrouwen hebben zorgen, de mannen hebben wodka en de kinderen hebben eczeem. En Nami heeft niets, behalve een oma met vette armen en een eerste liefde die ten prooi valt aan Russische soldaten.
Hij gaat op reis om zijn verdwenen moeder te vinden; gewapend tegen alle weersomstandigheden in de oude jas van zijn opa. Tijdens zijn pelgrimstocht op weg naar volwassenheid leert Nami meer over de mysteries die de wereld voor hem in petto heeft. Om het grootste van alle mysteries op te lossen moet hij uiteindelijk terug naar de plek waar het allemaal begon: het meer in zijn geboortedorp.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
24 april 2018
Uitgeverij
De Geus
ISBN
9789044539707 , 9789044539714

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Inge Deutekom Hebban Recensent

Waarom heb je me in de steek gelaten?

door Inge Deutekom op 04-07-2018

Nami groeit op bij zijn grootouders in het stadje Boros aan een meer waarvan het water vergiftigd is. Hij heeft een vage herinnering aan drie rode driehoeken, de bikini die zijn moeder ooit droeg, maar weet niet wie zijn ouders zijn. In het dorp wordt gezegd dat zijn moeder een sloerie was die het met meerdere mannen deed.

Het stadje is bezet door de Russen, ingenieurs en arbeiders die in de...


Lezersrecensies (1)

Zoektocht

door: Nel Crea 1 like
In het hoge noorden ver van de bewoonde wereld ligt het vissersdorpje Boros. Het verval is zichtbaar in alles, het meer wat bijna opgedroogd is, de huizen slecht onderhouden, drankmisbruik, geweld en kinderen met eczeem. De dorpsbewoners zijn er van overtuigd dat er in het meer een geest woont en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic