Het meisje dat van IS won

,

5

Verkocht. Het duurde even voordat ik het besefte. Ik was verkocht als een dier op de veemarkt. De mannen die me hadden ontvoerd, hadden me nu verpatst. Voor geld hadden ze me aan andere mannen doorgegeven, die met me konden doen wat ze wilden.

Farida Khalaf is achttien als haar bergdorp in Noord-Irak wordt overvallen door IS-terroristen. Ze vermoorden alle mannen en nemen de vrouwen als gevangenen mee. Samen met haar nichtje Evin wordt Farida op een slavinnenmarkt in Raqqa als koopwaar aangeboden. Ze verzet zich op alle mogelijke manieren maar wordt uiteindelijk verkocht, mishandeld en van haar eer beroofd; het ergste wat haar kon overkomen. Meer dood dan levend komt ze uiteindelijk terecht in een afgelegen IS-containerkamp, waar ze op wonderbaarlijke wijze wordt herenigd met Evin. Hierdoor hervindt ze haar levensmoed en beraamt ze een zeer gevaarlijk ontsnappingsplan...
Verschenen in
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
26 juni 2018
Uitgeverij
Harlequin
ISBN
9789402535594
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Rillingen

door: nathalie-van-samang 1 like
Moet zware moed ben ik aan het boek begonnen. Kon ik het verhaal wel aan? Maar het leest zeer vlot, ontroerend, kwetsbaar en vol bewondering voor het hoofdpersonage. Zo dichtbij geschreven... zeker een aanrader als je "true stories" wil lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic