Het meisje met de negen vingers

10

Artikelen 1 Spots 2

Het meisje met de negen vingers vertelt het verhaal van de twee Catalaanse zussen Laura en Moira. Zij groeien op in de jaren zeventig: de nadagen van de dictatuur van generaal Franco en de overgang naar democratie - een verwarrende periode die diepe sporen heeft nagelaten. Hun ouders doen er alles aan om de meisjes in 'totale eerlijkheid en vrijheid' op te voeden. Zo besluiten zij om hun dochters zonder foto's groot te brengen. In plaats daarvan leren zij om zogenaamde 'gedachtefoto's' te maken: levendige beelden die in de geest worden vastgelegd.

Als Laura 34 jaar wordt, begint ze aan een dagboek 'met terugwerkende kracht' - omdat haar hoofd vol begint te raken en omdat ze bang is voor geheugenverlies. Wanneer Moira een oude foto van twee jonge meisjes vindt, begint een zoektocht die verrassende antwoorden zal opleveren.

Het meisje met de negen vingers is een beeldend geschreven en sfeervolle roman die balanceert op de grenzen van de werkelijkheid. 

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
06 februari 2010
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041410856 , 9789041415455 , 9789041414847 , 9789046304778 , ...


Artikelen over Het meisje met de negen vingers

  Meer artikelen


Door lezers

Minibieb Dalfsen / Wie?? Nog nooit van gehoord! #HRC2016 (42)
28 november 2016 1 reactie
Minibieb Dalfsen / Warning: boekenexplosie!
21 november 2016 3 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €12,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Leugenaars moeten het beste geheugen hebben.

door: Annemieke de Jong 1 like
"Leugenaars moeten het beste geheugen hebben. Of gewoon zwijgen. Dan hoeven je niets te onthouden." Een quote die in het teken staat van dit boek. Het boek is duidelijk en goed leesbaar geschreven. Het verhaal loopt, ondanks de korte hoofdstukken waarin de verschillende fasen in het leven van...

Recensie Het meisje met de negen vingers

door: Puk 1 like
Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen. Ik vind dit een melodramatisch en ongeloofwaardig verhaal! Van 2 meisjes (zusjes) zijn van jongs af aan geen foto's gemaakt. Niet van hun geboorte, verjaardagen, vakantiekiekjes, helemaal niets en op een gegeven moment...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic