Het monsterverbond

2

Waarom worden (jonge) vrouwen zo vaak aangetrokken door mannen die niet goed voor hen zijn? Gezins- en relatietherapeute Carolien Roodvoets, die aandacht trok met haar boeken over singles (Nu alleen de liefde nog, samen met Sybille Labrijn) en vreemdgangers (De duivelsdriehoek), richt nu haar pijlen op 'foute' mannen.
In Het monsterverbond portretteert Roodvoets een bont gezelschap rampzalige reisgenoten op de lange reis die we 'het leven' noemen. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar vrouwen die als het ware een abonnement hebben op verkeerd reisgezelschap en als gevolg daarvan een relatie op drijfzand bouwen.
In haar boek probeert de relatietherapeute foute mannen in een aantal herkenbare categorieën onder te brengen, om zo de problematiek van uitzichtloze relaties inzichtelijk te maken. In pittig proza nagelt ze iedere foute man aan de schandpaal. Ze nagelt zeven typen foute mannen aan de schandpaal:
* de versierder met bindingsangst;
* de jaloerse en bezitterige man;
* de afstandelijke en dwangmatige man;
* de seksueel perverse en dwingende man;
* de geweldadige man;
* de verslaafde man;
* de narcistische en psychopathische man.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
229
Laatste editie
17 februari 2011
Uitgeverij
Altamira-Becht
ISBN
9789069639697 , 9789401301756
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Het monsterverbond

door: Musquito (Lindsay Cornette) 1 like
Interessant boek over verschillende types foute mannen en hun eigenschappen. Het boek beschrijft ook waarom sommige vrouwen telkens opnieuw op zo’n foute man vallen.
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic