Het pad

0

Het Pad is een fascinerend verhaal over de speurtocht van een mens naar de Waarheid. J. Donald Walters (ook bekend onder de naam Swami Kriyananda)
verhaalt hoe hij als jongeman vele van de beloften van onze moderne maatschappij onderzocht en als vals verwierp. Geleidelijk aan realiseerde hij zich dat duurzaam menselijk geluk niet komt van uiterlijke successen, maar van de verdieping van spiritueel bewustzijn. Tenslotte bracht zijn speurtocht hem in aanraking met een van de spirituele reuzen van de twintigste eeuw, Paramhansa Yogananda (auteur van de Autobiografie van een Yogi). Wat daarop volgt is de spirituele training van Donald Walters door Yogananda, die hem een duidelijk pad voor het realiseren van spirituele idealen toonde door middel van beoefening van de wetenschap van diepe yogameditatie.
De yogafilosofie en - levenswijze worden op levendige wijze verklaard aan de hand van inzichtgevende verhalen en ervaringen, opgedaan in het leven bij een zelfgerealiseerde meester.
Voor God alleen leven, als een nauw met zijn meester verbonden discipel, inspireerde Donald Walters tenslotte om een spirituele gemeenschap en een wereldwijde kerk te stichten om de principes en leringen van Yogananda beter met anderen te kunnen delen.
Het Pad biedt een schat aan praktische en inspirerende wijsheid. Zeker voor degenen die op zoek zijn naar de transformerende kracht van een werkelijk spirituele klassieker.
OVER DE SCHRIJVER
J. Donald Walters is vanaf 1948 als directe discipel van Yogananda nauw met hem verbonden geweest Sindsdien heeft hij onafgebroken de leringen van zijn guru in vele landen over de hele wereld verspreid. Hij heeft duizenden lezingen en cursussen gegeven, meer dan zestig boeken geschreven, meer dan 300 muziekstukken gecomponeerd en zijn muziek op talloze CD?s opgenomen.
Walters is misschien wel het meest bekend als de oprichter en directeur van Ananda Village nabij Nevada City in Californi?. Ananda wordt algemeen erkend als een van de succesvolste alternatieve woongemeenschappen in de wereld. Ontstaan in 1968, maken er thans zo?n 1000 leden als vaste bewoners deel uit van Ananda Village en dependance gemeenschappen in Californi?, Oregon, Washington, Texas, Itali? en India.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
510
Laatste editie
26 februari 2010
Uitgeverij
Stichting Vrienden van Ananda
ISBN
9789080970212 , 9789080970212 , 9789080970212

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic