Het pad van de gele slippers

24

Een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren brengt zijn dagen door op de toren van hun familiekasteel. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Nu bekijkt hij de wereld door geslepen glas. Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren. Zijn camera brengt hem naar de wereld van vrouwen, guerrilla’s en een keizerin. Later ook naar een mysterieuze vrouw in een Hollandse boerderij. Een vrouw die in een onverstaanbare taal spreekt. Wie is Hoeshang de eenarmige, die steeds weer in zijn leven verschijnt? En voor wie maakt de verteller de gele slippers?

In Het pad van de gele slippers, de schitterende nieuwe roman van Kader Abdolah, volgen we het leven van deze filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad. Het is de roman die in het oeuvre van Abdolah ontbrak.

Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. Met romans als Spijkerschrift, Het huis van de moskee en Papegaai vloog over de IJssel veroverde hij honderdduizenden lezers. Zijn laatste roman Salam Europa! stond op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017. In datzelfde jaar publiceerde hij ook het ontroerende boek over zijn moeder, Het Gordijn.

Trouw Over Het Gordijn: ‘Een zeer persoonlijk document, waarin literaire fictie de werkelijkheid op de hielen zit.’

Friesch Dagblad Over Salam Europa!: ‘Een feest van herkenning.’

Reformatorisch Dagblad: ‘Een boek dat je niet loslaat en dat uitnodigt om te checken waar de grens tussen fictie en werkelijkheid ligt.’

Hebban Over Papegaai vloog over de IJssel: ‘In zijn nieuwe roman mengt Abdolah persoonlijke en nationale gebeurtenissen tot een sprookjesachtig geheel.’

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
22 oktober 2018
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044633993 , 9789044634006

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    mjvanholsteijn Hebban Recensent

Van sprookje naar de harde werkelijkheid; een nieuw pad

door mjvanholsteijn op 23-11-2018

Kader Abdolah vestigde zich in 1988 in Nederland. Zijn boeken zijn met verschillende prijzen bekroond en hij is onder andere bekend van Het Gordijn, Salam Europa en Het huis van de moskee. Ook schreef hij vijftien jaar lang columns voor De Volkskrant, onder het pseudoniem ‘Mirza’.  

Het pad van de gele slippers gaat over Sultan, een jongen die opgroeit in een traditionele Perzische familie. Hij...


Lezersrecensies (1)

Een moderne Duizend-en-een-nacht

door: Eus Wijnhoven 1 like
De verteller van 'Het pad van de gele slippers' stelt zich voor als een gevluchte Pers. Hij woont in Rotterdam. Sultan Gholestan Farahandji, een oude Iraanse filmregisseur die in de buurt van Delft is neergestreken, vraagt hem zijn verhaal op schrift te stellen. De achternaam van deze Sultan lijkt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic