Het plein

3

Artikelen 1

Twee jaar geleden stak Jan-Willem Anker het IJ over om te gaan samenwonen aan een naamloos pleintje in de Vogelbuurt. Amsterdam-Noord, dat is toch hartstikke hip en booming? Dat geldt weliswaar voor de noordoever van het IJ, maar de Vogelbuurt is nog altijd een van Nederlands armste wijken, met alle armoede, inbraken, vechtpartijen, vandalisme en zwerfvuil van dien. Het stadsdeel probeert de buurt een facelift te geven, met hulp van de bewoners zelf. Anker hield een dagboek bij over de gevolgen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
27 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029538404 , 9789029538411


Artikelen over Het plein

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een plein waar eigenlijk niemand wil wonen

De in 1978 geboren Jan-Willem Anker debuteerde in 2005 met een dichtbundel die ook nog eens de Jo Peters Poëzieprijs won. Er volgden nog twee gedichtenbundels of, zoals een recensie het noemt, bundels met vrijere versvormen en taalspelen. In 2012 publiceerde Jan-Willem zijn eerste roman die zeer lovend ontvangen werd.

Tijdens het schrijven van zijn tweede roman begon Jan-Willem Anker met het...


Lezersrecensies (1)

Onvoldoende zeggings- en verbeeldingskracht

door: Guus Bauer 1 like

Jan-Willem Anker (1978) is een dichter die zich de laatste jaren toelegt op proza. In 2012 verscheen zijn debuutroman Een beschaafde man en een jaar later de prozabundel Beproevingen. Nu verblijdt deze, naar verluidt zachtmoedige jongeman, de wereld met een dagboek over zijn schrijfperikelen en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic