Het Rode Gevaar

32

Tom Clancy keert met Het rode gevaar terug naar de tijd voor De jacht op de Red October, de tijd van de beginjaren van Jack Ryan als CIA medewerker.

Tijdens de ondervraging van een overgelopen Sovjetspion komt de nog onervaren CIA medewerker Ryan te weten dat hoge Sovjetambtenaren een aanslag op de paus beramen. De vraag is alleen of de man de waarheid spreekt: berust het complot op de werkelijkheid of is het een valstrik?

Op zoek naar de waarheid raakt Ryan verzeild in een dodelijk kat- en muisspel tussen de Sovjet Unie en de Verenigde Staten.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Red Rabbit
Serie
Jack Ryan Sr. (11)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hugo Kuipers , Nienke Kuipers
Laatste editie
10 september 2005
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022986400 , 9789022989982

Lezersrecensies (7)

door: Luuk Hauser-1097 1 like
Een nieuwe Clancy, een nieuw verhaal, maar met een aantal dezelfde personages. Jack Ryan staat weer centraal in dit epos ten tijde van de koude oorlog. Alleen is Jack Ryan hier nog een onervaren CIA agent, Clancy neemt je mee teryug dus naar het begin van de carriere van Ryan.
Het verhaal leest...

door: Jurrien-1817 1 like
Zwak en stom verhaal. Je kunt maar beter iets anders zoeken. Ik ben normaal van Tom Clancy veel beters gewend.

door: Rob-1933 1 like
Het rode gevaar is weer een meesterwerkje van Tom Clancy. Hij weet in dit boek de sfeer van het spionagecircuit in Moskou tijdens de koude oorlog fantstisch weer te geven. De spanning is bijna het gehele boek aanwezig.

Als je meerdere boeken van Clancy hebt gelezen komen veel peronages in het boek...

door: Mischa-1857 1 like
Weer een typische Clancy, al zit er wat minder actie in als in z'n andere boeken. Het verhaal begint bij Ryan, die net begint met z'n CIA baan in Londen en nog moet wennen aan de Engelse gebruiken, net als z'n vrouw Cathy die daar in het ziekenhuis komt te werken.

Nadat de Paus een brief naar...

door: Bas den Oudsten-2948 1 like
Dit boek is een echt Tom Clancy boek: explosief, spannend, realistische en zeker weer humoristisch! Het verhaal zou echt kunnen zijn, en de uitwerking van de personages en locaties is meer dan gedetaillerd! Tijdens het lezen heb je de hele tijd een gevoel van spanning, gecombineerd met een gevoel...

door: LeeGer-4116 1 like
Het was mijn eerste Tom Clancy boek en eerlijk gezegd smaakt het niet direct naar meer. Voor een boek van bijna zeshonderd pagina's heeft 't erg weinig actie en ook de spanning is op de laatste vijftig bladzijden na nooit echt aanwezig.

De achterflap van het boek spreekt van een dodelijk...

door: M. de Jager-4582 1 like
Het is, als echte Clancy fan, even wennen. We gaan ver terug in de tijd, vlak na Patriot Games. Jack Ryan, net bekomen van de schril en geridderd, wordt in Londen gestationeerd namens de CIA. Door Ritter wordt aan zijn capaciteiten getwijfeld, echter admiraal Greer heeft een grenzenloos vertrouwen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic