Het speelveld van de Chief Commercial Officer

0

Algemeen
De rol van de CCO (Chief Commercial Officer) bepaalt mede hoe een organisatie op koers blijft in een externe omgeving die steeds in beweging is. Zeker nu in de financiële sector de focus duidelijk verschuift van kosten naar omzet, wordt de rol van de CCO nog prominenter. de CCO moet in zijn rol op het speelveld een aantal belangrijke zetten doen. die laten zich vertalen naar in totaal vijf concrete dilemma's, die wij aan de hand van marktonderzoek en onze ervaring hebben vastgesteld.
Dit boek gaat over het omgaan met de vijf dilemma's. Per dilemma wordt gekeken naar trends en ontwikkelingen, naar de voor- en nadelen van de beide alternatieven en naar kritieke succesfactoren. per dilemma vertegenwoordigen twee cases de beide alternatieven.
Hierin geven in totaal tien topbestuurders uit de financiële sector aan met welke vraagstukken zij worden geconfronteerd en hoe zij die oplossen. deze opzet biedt een aantrekkelijke combinatie van theorie met een flinke dosis praktijk. Met als doel: de CCO handvatten aanreiken die helpen bij een gedegen Het spreekt voor zich dat dit boek niet alleen voor CCO's interessant is, maar voor iedereen een strategische en/of commerciële functie heeft. Daarnaast is het boek een 'must' voor iedereen die wil weten hoe commerciële bestuurders omgaan met managementdilemma's en hoe zij hun eigen prestatie kunnen verbeteren.
De auteurs zijn erin geslaagd een toegankelijk boek te schrijven waarin de issues waarmee CCO's te maken krijgen op een veelzijdige manier worden toegelicht.
Dit boek laat zien dat het speelveld van de CCO veranderlijk is en uit een groot aantal facetten bestaat.
De opgetekende praktijkervaringen van CCO's van beeldbepalende financiële dienstverleners tonen dit helder aan. velen van ons kunnen leren van de manier waarop zij omgaan met de dilemma's waarmee zij als topbestuurder worden geconfronteerd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
183
Laatste editie
05 februari 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Tutein Nolthenius
ISBN
9789072194848
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic