Het stressbeeld

0

Vaak wordt gedacht dat stress 'tussen je oren' zit, maar juist bij stress reageren lichaam en psyche sterk op elkaar. Dit boek legt uit hoe en leert je wat je kunt doen tegen ongezonde stress.
In het eerste deel komen de processen in lichaam en brein op toegankelijke wijze aan bod: het stress-mechanisme, het nut van stress, de wisselwerking tussen lichaam en psyche, de relatie tussen stressvolle omstandigheden en onze stressreacties en de manier waarop we stress verwerken.
Het zeer praktische tweede deel bespreekt aan de hand van gevalsbeschrijvingen verschillende soorten zelfzorg en behandelmethoden bij ongezonde stress - zoals het zelf herkennen en verminderen van stress, psychotherapie, gedragsmatige methoden, medicatie en preventie.
Het stressbeeld biedt inzichten en oplossingen voor mensen die last hebben van stress en voor professionals - zoals artsen, therapeuten, verpleegkundigen, personeelsmanagers en coaches die mensen met stress behandelen of begeleiden.
Prof.dr. Christina van der Feltz-Cornelis is hoogleraar sociale psychiatrie aan de Universiteit van Tilburg, inhoudelijk leidinggevend psychiater van het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid van GGz Breburg en adviseur van de Raad van Bestuur van het Trimbos Instituut.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
22 november 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057124051

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic