Het taboe van de boze stiefmoeder

0

Dit is niet zomaar weer een boek over stiefgezinnen. Daarvan zijn er al genoeg. In dit eerlijke boek staan de moeilijke gevoelens van de stiefmoeder centraal. Want veel stiefmoeders worstelen daarmee, maar durven hun ongenoegen nauwelijks te uiten. Omdat je al snel voor boze stiefmoeder doorgaat als je niet honderd procent fan van je stiefkinderen bent. Er lijkt een taboe te rusten op het stiefmoederschap. Daardoor voelen veel vrouwen zich in deze positie eenzaam, onbegrepen en beklemd. Toch gloort er hoop. De relaties in een samengesteld gezin verbeteren aanzienlijk als het taboe wordt doorbroken en negatieve emoties door de omgeving maar vooral ook door de stiefmoeder zelf erkend en begrepen worden.
Ervaringsdeskundige Lique Tuijl zet de knelpunten rond het stiefmoederschap op een rij: waar komen die emoties vandaan en hoe kun je er op een positieve manier mee omgaan? Haar boek is een hart onder de riem voor vrouwen die zielsveel van hun partner houden, maar iets minder van zijn of haar kinderen.
Dit boek is - helaas - nog net zo actueel als ten tijde van de eerste druk. Een greep uit de reacties:
'Een boek waar veel stiefmoeders een feest van herkenning in zullen vinden.'
'Complimenten. Geen gefrustreerde klaagzang maar een positieve benadering
om begrip op te brengen voor alle betrokkenen.'
'Een openbaring voor alle stiefmoeders die het zo goed bedoelen maar o zo vaak tegen een muur van onbegrip aanlopen. Bedankt!'
Nieuw Gezin Nederland (voorheen Stichting Stiefgezinnen Nederland):
'...een aanrader, voor stiefmoeders, stiefvaders én hun partners!'
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
20 december 2017
Uitgeverij
GigaBoek
ISBN
9789085481799
Bestel dit boek vanaf  €15,45 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic