Het temmen van de olifant

0

'Hoe gaat het met je?' vraagt White Bull, een spirit, aan Eva Goudsmid. 'Vreselijk', zegt ze, 'alsof het leven tegen me samenspant'. De hoofdpersoon uit De terugkeer van de healers lijkt ondanks al haar inspanningen op het spirituele pad verder dan ooit verwijderd van innerlijke vrede en geluk.
Eva zet haar magische reis voort, niet alleen onderzoekt ze de waarde van mediums en orakels, maar komt ze ook voor grote uitdagingen te staan. Als ze in een spirituele leefgemeenschap in Italië in een situatie terechtkomt die veel lijkt op wat in een lang voorbij leven is gebeurd, krijgt ze de gelegenheid dat wat toen is ontstaan aan karma op te lossen. Zoekend naar de weg eruit staat ze plotsklaps voor een olifant die haar de weg verspert en klinkt ook nog eens de roep uit het veld van de grootmoeders. De uitdagingen lijken in aantal toe te nemen en haar taak met de dag groter. Zal het Eva lukken door al haar barrières heen te breken, de hulp vanuit de onzichtbare wereld in haar voordeel te gebruiken en het contact met Tithua te verdiepen? Hoe kun je berichten uit de wereld van de spirit trouwens uitleggen, zijn ze wel eenduidig? En...hoe zal de liefde zich in haar leven verder ontwikkelen? Wat is de bedoeling van tweelingzielen? Bestaan ze wel?
Dit tweede deel van de trilogie Verslag van een magische reis, dat ook op waargebeurde feiten is gebaseerd, neemt de lezer opnieuw als reisgenoot mee met de gevoelens en gebeurtenissen in het leven van de hoofdpersoon. Vele spirituele paden worden bewandeld en oprecht en onverbloemd op waarde geschat. Een boek dat duidelijk maakt dat in elke vraag vele antwoorden leven en de lezer uitdaagt om eigen antwoorden te vinden.
Joy Ligteringen (1953) is schrijver, storyteller en spiritueel gids.
www.joyligteringen.com.
Het boek heeft me gegrepen, vooral op de punten waar de herkenning voor mij erg groot werd. Een moment van grote ontroering toen het paard/meisje van haar zware ruiter werd bevrijd. De boeken doen iets met me, alsof er een onzichtbaar healingproces wordt ingezet. In elk geval ben ik me de laatste twee weken veel bewuster van mijn ego (en dus wanneer het zich verzet) en vind gemakkelijker innerlijke rust. (Antonie J.)
Dit boek is nog meer dan het eerste een wonderschoon boek voor een ieder die het spirituele pad is opgegaan, en die beseft dat het een weg naar en met het licht is. Voor wie het nog zoeken is, gaat Eva voor. Ze doet dat door een veelheid van uitdagingen te belichten en daarmee de lezer in staat te stellen voor zichzelf het authentieke te vinden. Op weg naar de Graal. Het temmen van de olifant gaat over het helen van jezelf (Marion B.)
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
361
Laatste editie
05 februari 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789082328110
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic