Het testament van de tuinheks

0

Een vlot en meeslepend verhaal over moderne thema's als werkende ouders en te weinig speelruimte, voor 10-plussers.

Tobias is dolblij als hij hoort dat het stadsbestuur een avonturenspeelplein wil bouwen. Samen met Stephanie verkent hij de bouwwerf. Achter een hoge omheining ontdekken de kinderen een enorme tuin, een gezellig huis en drie oude dames. Tobias en Stephanie raken bevriend met de drie 'heksen' en brengen al hun vrije tijd in de tuin door. Met Karoline, de meest montere van de drie, bezoeken ze enkele bejaardentehuizen, maar als ze hun zin niet vinden, besluiten ze om het daarbij te laten. De grote tuin met zijn vijver, zijn fruitbomen en groentebedden is eigenlijk veel leuker dan een speelplein. Na de dood van de 'tuinheks' richten Tobias en Stephanie een tuinclub op voor de kinderen uit de buurt. Iedereen amuseert zich kostelijk. Maar dan komt het bevel tot ontruiming...

Rachel van Kooij is een Oostenrijkse pedagoge, die al enkele kinderboeken geschreven heeft. Dit is het eerste boek dat vertaald werd in het Nederlands. De speelse zwart-wit illustraties zijn van Tom Schoonooghe.

Thema's: vriendschap, opkomen voor jezelf, bejaarden, groene omgeving, werkende ouders.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Illutraties
Tom Schoonooghe
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
15 maart 2004
Uitgeverij
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN
9789058382443
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic