Het theater van de nieuwe orde

0

Een helder en toegankelijke beschrijving van een tot nu toe onderbelicht stuk Nederlandse theatergeschiedenis, de periode 1931-1945.
'Het theater van de nieuwe orde' is de 'missing link' in de reeks studies over culturele aspecten van de Nederlandse samenleving tijdens de crisisjaren en de Duitse bezetting. Dit onderzoek richt zich vooral op de culturele ideologie van Nederlandse nationaalsocialisten en hoe ze deze via theatrale teksten aan een publiek hebben gepresenteerd.
De auteur heeft zich niet beperkt tot het reguliere toneel in de schouwburg. Hij heeft ook de luisterspelen voor de radio en de theatrale manifestaties in nationaalsocialistische amateurkringen uitvoerig beschreven. Daarnaast heeft hij de receptie van reguliere toneelvoorstellingen in nationaalsocialistische kranten onderzocht. Recensenten beschreven daarin hoe regisseurs hun voorstellingen geschikt konden maken voor het nationaalsocialistisch toneel in de toekomst, wanneer Duitsland de oorlog zou hebben gewonnen.
In 'Het theater van de nieuwe' orde zijn talloze bronnen voor de lezer ontsloten. Ze zijn vastgelegd op de bijgevoegde cd-rom. Dit boek beschrijft helder en toegankelijk een tot nu toe onderbelicht stuk Nederlandse theatergeschiedenis en biedt een nieuw perspectief op de geschiedenis van het theater in de periode 1931-1945.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
576
Laatste editie
01 juli 2008
Uitgeverij
Amsterdam University Press B.V.
ISBN
9789052603131
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic