Het ultieme vampierboek

2

Dit boek brengt de volledige geschiedenis van vampiers, van de ondode in de oude mythologie tot de complexe en hartstochtelijke karakters in de romans van vandaag. Dit boek onderzoekt alle aspecten van de geheim zinnige, bloeddorstige schepselen die mensen al eeuwenlang hebben gefascineerd.

-Alles wat je moet weten om op de hoogte te blijven van de schepselen die de nacht besluipen.
-Feiten en angstaanjagende anekdotes die de doden tot leven brengen.
-De modieuze, verfijnde opmaak benadrukt de fascinatie voor de vampier.
-Een stijlvol omslag met 3D-hologram, brengt de lezer al direct in de stemming.
-Veel aandacht wordt gegeven aan de moderne fictie die de vampier transformeerde van harteloos monster naar de romantische held.

Verhalen over opnieuw tot leven komende lijken en bloeddorstige monsters hebben altijd al de fantasie van de mens gekleurd. Verhalen over dierbaren die uit het graf zijn opgestaan hielpen de mensen om tragedies zoals ziekte en pest te plaatsen. Aan het begin van de twintigste eeuw bereiken de verhalen over vampiers ook West-Europa en een nieuwe legende werd geboren. De vampier veranderde van een afschuwelijk lijk in een knappe aristocraat met slechte bedoelingen. Het Vampierenboek gaat op zoek naar de oorzaak van de blijvende aantrekkingskracht van de vampierenmythe, van oude en folkloristische verhalen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
93
Laatste editie
15 november 2009
Uitgeverij
Bakermat
ISBN
9789054614739

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic