Het vergeten leven rond de Zuiderzee

0

Edam, Elburg, Enkhuizen, Genemuiden, Harderwijk, Hindeloopen, Hoorn, Kampen, Lemmer, Makkum, Monnickendam, Spakenburg, Stavoren, Volendam en nog veel meer. Sfeervolle zwart-witfoto's voorzien van historisch commentaar.
Vissen en visvangst, vissers en vissersvrouwen. Het leven aan boord van een vissersboot. Het verwerken en verkopen van vis. Het roken van paling, het koken en pellen van garnalen. De angst voor het water. De jeugd van een visserskind. Van Edam tot Enkhuizen, van Harderwijk tot Hoorn, van Spakenburg tot Stavoren, van Amsterdam tot Monnickendam, van Urk tot Volendam Het vergeten leven rond de Zuiderzee schetst een prachtig beeld van het dagelijks leven in de dorpen rond de Zuiderzee. Dorpen die eens waren gelegen aan een woeste zee en nu van dezelfde zee zijn afgesloten door de Afsluitdijk. De nostalgische zwart-witfoto's maken Het vergeten leven rond de Zuiderzee tot een onvergetelijk tijdsdocument.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
22 april 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058978295
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic