Het verhaal van het Vlaams

0

Het verhaal van het Vlaams vertelt de fascinerende ontwikkeling van het Nederlands in de Zuidelijke Nederlanden van de vroegste teksten tot in onze tijd. Het beschrijft het historische, politieke, sociaal-economische en culturele raamwerk van die ontwikkeling. Eerdere taalgeschiedenissen belichtten vooral de ontwikkeling van het Nederlands in het Noorden.
Dit boek legt resoluut de nadruk op het Zuiden.
Welke invloed hadden de Bourgondi en de Spaanse, Oostenrijkse en Franse overheersers op het Nederlands in de Zuidelijke Nederlanden? Waarom mislukte de taalpolitiek van koning Willem I tijdens het Verenigd Koninkrijk? Waardoor werd indertijd het Frans de enige offici taal van het jonge koninkrijk Belgi Wat betekende de Vlaamse Beweging voor het Nederlands in Belgi Hoe staat de Vlaming tegenover de Nedelandse taalnorm en hoe zit het met het huidige Verkavelingsvlaams? In Het verhaal van het Vlaams kunt u daar voor het eerst alles over lezen. Het boek is ge ustreerd met tekstfragmenten, kaarten, portretten en andere foto's.
HET VERHAAL VAN HET VLAAMS
is een unieke taalgeschiedenis van het Nederlands in Belgi geschreven voor liefhebbers van taal en geschiedenis in het algemeen, en van Nederlands en Vlaams in het bijzonder.
Roland Willemyns is hoogleraar Nederlandse taalkunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Van zijn hand verschenen tientallen publicaties over taal. Met Jan W. de Vries en Peter Burger schreef hij eerder Het verhaal van een taal, tien eeuwen Nederlands.
Wim Dani is schrijver en taalkundige. Hij geeft taaladviezen en taaltrainingen. Hij schreef meer dan 40 boeken, waaronder de Gids voor de eindredacteur, het Van Dale Junior Spreekwoordenboek en Schrijven voor kinderen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
399
Laatste editie
01 juli 2006
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002220302
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic