9200000085153627

Het verhaal van je leven

2
Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Wij zijn 'storytelling-animals', met een fundamentele behoefte een verhaal te maken van het leven en er zo zin en betekenis aan te geven. Verhalen maken zit diep ingebakken in onze psyche. Toch zijn we ons meestal niet bewust van de vele innerlijke stemmen - gedachtepatronen, angsten, aannames, wensen en overtuigingen - die uitmaken hoe ons leven zich ontvouwt. Want wat we onszelf vertellen, is bepalend voor hoe we het leven ervaren.

Ieder mens creëert zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen persoonlijke mythe. We zijn allemaal de held of heldin in ons eigen verhaal. Als we dat eenmaal hebben begrepen, hoeven we geen antwoorden meer buiten onszelf te zoeken, anderen de schuld te geven of boos te worden op ons lot. Dan kunnen we het verhaal van ons leven sturen en bijsturen.
In Het verhaal van je leven maakt Mieke Bouma met fascinerende voorbeelden uit zowel de oude mythologie als hedendaagse verhalen duidelijk met welke mechanismen we onze persoonlijke mythologie creëren, welke archetypen daarbij een rol spelen, hoe we patronen kunnen doorbreken en hoe we het verhaal van ons leven kunnen herschrijven om er meer uit te halen.

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
296
Laatste editie
19 maart 2018
ISBN
9789460038167
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Inge Sparrius Genreclub

Archetypen in het innerlijke kippenhok

door Inge Sparrius op 11-01-2019

Scenarioschrijver, docent en coach Mieke Bouma schreef eerder boeken over onder andere De reis van de held, een universele verhaalstructuur die door Joseph Campbell is uitgewerkt, en over archetypen. In Het verhaal van je leven stelt ze zich als doel, aan te tonen dat we onze eigen werkelijkheid creëren door het verhaal dat we erover vertellen. Door bewustwording van wat dit verhaal is, zou het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook