Het verhaal van mijn zelfmoord

12

Spots 1
Aangrijpend, openhartig egodocument
Met een voorwoord van Bram Bakker

Viktor Staudt heeft een goede baan, houdt zich fysiek en mentaal in conditie met hardlopen en zwemmen en stort zich regelmatig in het uitgaansleven. Ogenschijnlijk gaat het goed met hem, maar wat bijna niemand weet is dat Viktors leven wordt beheerst door paniekaanvallen en depressies. Hulpverleners kunnen hem niet helpen of bereiken. Als Viktor geen uitweg meer ziet, besluit hij op station Amsterdam RAI voor de trein te springen. Hij overleeft de zelfmoordpoging, maar raakt zijn benen kwijt. Het is wrang dat pas n? deze dramatische gebeurtenis een goede diagnose (borderline-persoonlijkheidsstoornis) werd gesteld en Viktor de juiste medicijnen kreeg voorgeschreven.
Het verhaal van mijn zelfmoord is een aangrijpend levensverhaal; een uniek boek voor (familieleden en vrienden van) mensen met angsten en ernstige depressies en voor professionals in de medische wereld.

Viktor Staudt (1969) studeerde na het gymnasium enige jaren rechten en werkte vervolgens tien jaar voor een luchtvaartmaatschappij. Na bijna tien jaar in Duitsland en Zwitserland te hebben gewoond, vestigde hij zich begin 2012 in Itali?. Viktor Staudt houdt zich op dit moment bezig met onlinezelfmoordpreventie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
12 september 2012
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046814222 , 9789046813782


Door lezers

Er was eens... / Boekenblogklus: Een leven op rolletjes
18 juni 2016 19 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Jammer

2 reacties 1 like
Zelfs voor een waargebeurd verhaal was dit een verschrikkelijk boek. Ik had al weinig met de oppervlakkige schrijfstijl, maar de hoofdpersoon en in dit geval de auteur kwam op mij ook niet over als een sympathiek personage. Er kwamen ook weinig andere personages aan bod, en anders heel vluchtig. De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic