Het verloren geld van de Coburgs

0

Hoeveel bedraagt het vermogen van Albert II? Is dit slechts 12,4 miljoen euro zoals het paleis opgeeft of toch iets meer?
Is het correct dat koning Boudewijn nog snel een paar miljard frank naar het buitenland versluisde voor de devaluatie van 1982? En hoe komt het dat prins Laurent zo slecht kan omgaan met zijn financiën?
Geld is de rode draad van het Belgische vorstenhuis. Leopold I werkt zich op van relatief arme sloeber uit Coburg tot koning van België. Bij zijn overlijden was hij omgerekend 186 miljoen euro waard.
Zijn zoon Leopold II verdient een nog groter fortuin met Kongo. Hij wordt er tot vandaag voor vermaledijd. Maar zijn neef Albert I ziet zijn vermogen door financiële blunders drastisch afnemen. Zelfs zijn oudste zoon, Leopold III, moet in 1949 een villa verkopen. Leopold is dan – weliswaar tijdelijk – blut. En bij Boudewijn en Albert II vallen vooral de tussenkomsten achter de schermen bij grote financiële operaties op.
Ook de vrouwelijke leden van de koninklijke familie, onder wie de prinsessen Louise, Marie-Christine en Esmeralda passeren de revue.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
150
Laatste editie
18 maart 2010
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089240965
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic