Het verloren leven van Eva Braun

3

Dertien jaar lang was ze zijn minnares, en de laatste 24 uur van hun beider leven Hitlers vrouw: Eva Braun is een bekende onbekende uit de geschiedenis. Omdat ze Hitlers vriendin was, neemt iedereen aan dat ze een volgzame nazi en een raciste geweest moet zijn.
Het verbazingwekkende is dat ze geen van beide was. Ze was een fatsoenlijk, goed opgevoed meisje uit de middenklasse dat niet antisemitisch was, nooit lid is geweest van de nazi-partij, maar ze had het ongeluk verliefd te worden op een monster. Voor Hitler gaf Eva alles op dat haar gelukkig had kunnen maken: een huwelijk, het moederschap, een eigen huis. In plaats daarvan werd ze de trouwe schaduw van Hitler, zowal tijdens zijn publieke triomf als zijn neergang.
Angela Lambert kreeg toegang tot Eva Brauns brieven en exclusief materiaal uit de familiearchieven, en putte daarnaast uitgebreid uit andere ongepubliceerde Duitse en Amerikaanse bronnen. Het verloren leven van Eva Braun schetst een levendig portret van zowel het publieke als het privéleven van Hitlers maîtresse. Een boeiend en meeslepend relaas van een verdoemd leven, en een onmisbare aanvulling op de literatuur over de Tweede Wereldoorlog.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
18 mei 2006
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789076682372
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic