Het verre land van mijn vader

1

Anna groeit op in de magische wereld van het Sjanghai van de jaren dertig en veertig. Ze leidt een gouden bestaan in een prachtig huis vol bedienden. Anna adoreert haar vader, Joseph, die in China is geboren en getogen. Zijn ouders waren missionarissen, maar hijzelf verdiende miljoenen als smokkelaar en met andere geheimzinnige zaken.
Wanneer de Japanners binnenvallen betekent dat een eind aan hun gerieflijk leven. Joseph stuurt zijn vrouw Eve met Anna naar Californië. Zelf weigert hij te vertrekken, zelfs nadat hij is gevangengezet en gemarteld. Zijn liefde voor China is groter dan voor zijn vrouw en kind, zo lijkt het, groter dan de angst voor de gevaren die hem bedreigen.
Een buitengewoon ontroerende roman over liefde en vergiffenis, over dromen van een verloren paradijs. Caldwell roept schijnbaar moeiteloos de verloren wereld van het koloniale Sjanghai op.
"Ik was helemaal weg van dit boek, kon het niet wegleggen, en was soms tot tranen toe geroerd. [...] Een roman voor iedereen die zich ooit verbannen heeft gevoeld, uit een geliefde plek of uit een tijdperk dat nooit terugkeert." - The Washington Post
"Een elegant, verfijnd verhaal over familie, oorlog en de mysterieuze werking van het geheugen." - Kirkus Review
"Dit is een schitterend verhaal [...] vol tempo en tegelijkertijd complex en onvoorspelbaar." - Angeles Times
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ton Heuvelmans
Laatste editie
10 september 2002
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029509701
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic