Het verschil

1
Rank 1490 Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Op elf november reizen drie mannen en een vrouw - de schrijfster van 'Het verschil' - naar de Balkan, de oorlog tegemoet die de toekomst van Europa op het spel zet. Sarajevo is het einddoel, een stad met een magische, maar ook tragische klank. Begon daar niet de Eerste Wereldoorlog die in de verhalen van de grootouders is blijven voortleven? De reis is zowel een tocht naar de hel als een terugkeer naar het verloren paradijs van de jeugd. Een bijzondere medereiziger is Siglavy, de trotse Lippizaner, die zijn eigen geschiedenis met die van Europa verbindt. Een sprookjespaard dat dansend op de muziek van Mozart de destructie weerstaat.

'Het verschil' is een verhaal van een geschiedenis en een geschiedenis van verhalen. Er is de troost van de schoonheid en de taal, maar woede en wanhoop voeren de boventoon. Het is een dramatische, krachtige getuigenis van een tijd en een leven.

Monika van Paemel publiceerde een zestal romans, waaronder meest recent 'Rozen op ijs'. Haar werk is in verschillende talen vertaald en bekroond met literaire prijzen. In 1988 ontving zij de Staatsprijs voor Proza.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
285
Uitgeverij
Meulenhoff
ISBN
9029046694
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie