Het verscholen rijk 1: Onvermoede vermogens

1

Op het dieptepunt van hun bestaan raken het karma van twee mensen
- opnieuw - verweven. Thomas d'Harancourt leeft als banneling in de
laatste oase voor de wildernis. Alante, een ondervoede wees die haar
geheugen kwijt is, valt voor zijn deur en raakt gewond. Hij raapt haar
noodgedwongen op. Dit moment van fysieke aanraking betekent voor
beiden een keerpunt.

Tom wordt uitgedaagd om zijn vindingrijkheid en verdrongen psi-vermogens in te zetten met hun beider leven als inzet: er wordt op het kind gejaagd. Zij draagt een geheim bij zich, waar ze zelf onwetend van is en dat ten goede of ten kwade aangewend kan worden. Haar voortdurende aanwezigheid en
behoefte aan zorg wrikken stukje bij beetje zijn beklemde gevoelsleven los.

In dit eerste deel van de trilogie Het Verscholen Rijk vangen Tom en Alante een reis zonder einde aan, op zoek naar veiligheid en naar de afkomst van Alante. Zij is een watermens, met kieuwen en een pels als een zeehondje. Hun wereld, die lijkt op het Azië van onze Aarde, staat aan de vooravond van een industriële revolutie, zonder de suprematie van Europa.

Tijdens de tocht per zeilwagen en zeilboot breidt hun gezelschap zich uit met meerdere reisgenoten, waarmee ze in de volgende twee delen een oorlog weten te dempen en een nieuwe stad stichten. Een eigen plek, van en voor kinderen, in een nieuw evenwicht temidden van de magie van een bezielde ecologie, economie en autonomie.
Zij ontdekken daarmee ook het verscholen rijk in zichzelf.

De reis is de draad waaraan de gebeurtenissen als kralen zijn geregen.
Aanvankelijk kunnen ze geen touw vastknopen aan wat hen overkomt. Met wijze hulp en hun nieuwe paranormale gaven, met humor en liefde weten ze hun kwetsbaarheid te transformeren tot een uitgekiende weerbaarheid, waartegen geweld het moet afleggen. Het goud van de Yandan dynastie en het dievengilde van Doran spelen daarbij een niet mis te verstane rol.

"[...} reisgids naar een betere wereld. Voor kinderen, vrouwen, onze neven en nichten in de zee, de onzichtbare rijken, dieren, bomen... de Aarde. En uiteindelijk ook voor de mannen, die het allemaal zo goed weten."
Een lezer
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
468
Laatste editie
01 december 2015
Uitgeverij
Magister
ISBN
9789072475374 , 9789072475404
Bestel dit boek vanaf  €9,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Avontuurlijk verhaal over zowel een fysieke als mentale zoektocht

door: Anne-Marie 1 reactie 1 like
Eerste deel van een trilogie. Door wat eerst toeval lijkt is Thomas (Tom) gedwongen om samen met zijn wonderlijke reisgenote Alante en mysterieuze kat Alex op een (spirituele) queeste te gaan, om antwoorden te krijgen op belangrijke, levensreddende vraagstukken, waarbij duidelijk wordt/is dat er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic