Het ware Eden

0

HET WARE EDEN VAN BART STOUTEN

Een bezoek aan een zzentempel in Japan. De vriendschap met een Japanse monnik. Heden en verleden die als zorgvuldig beschreven puzzelstukjes van de ziel in elkaar vallen.
In dit dagboek neemt Bart Stouten de lezer mee op een inspirerende verkenning van zijn 'ware Eden', met een focus op het latente en vaag vermoede en in een taal die spontaal opwelt uit het onbewuste.
Zijn spiritueel decoderen van elementen uit film, werkelijkheid en verbeelding wil als een hefboom werken onder de eigen - vergeten- essenties.

Bart Stouten is dichter en producer bij Klara, waar hij met veel succes dagelijks het spitsprogramma De Tuin van Eden presenteert (een poëtische mix van klassiek, jazz, wereld-en filmmuziek). Na een aantal 'obscure' uitgaven waaraan hij 'warme herinneringen' bewaart, hoewel hij er zich nu niet langer in thuis voelt, publiceerde hij tot hiertoe vier officiële bundels : Sapporo Blues (2002), De wijsheid van de wind (2004), Happy Christmas, Happy New York (2006) en Een boek van tijd (2009). Hij nam ook deel aan belangrijke poëziefestivals in Nederland en Vlaanderen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
23 februari 2009
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789031727285

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,25
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,25
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic