Het Wilhelminapark van Tilburg

0

Menigeen vindt het Wilhelminapark een van de mooiste locaties van Tilburg. Het park en de bebouwing eromheen is dan ook een beschermd stadsgezicht. Veel van de monumentale huizen stammen uit het einde van de negentiende eeuw. Het park zelve is een ontwerp van de beroemde tuinarchitect Leonard Springer. Deze publicatie belicht het Wilhelminapark in diverse opzichten, zowel de bebouwing als het park worden behandeld. De geschiedenis ervan wordt verteld en de huidige panden passeren de revue. Vele illustraties en foto's, zowel historische als contemporaine, verlevendigen het geheel.
Cees van Raak (Tilburg, 1954) is publicist en dichter. Hij heeft ondermeer diverse boeken geschreven over de geschiedenis van Tilburg, zoals 'In den Schijff. Begraafplaats Binnenstad Tilburg' (2002), 'Stadslezen. Teksten op straat in Tilburg' (2006) en 'Cultureel Lexicon Tilburg 1945-2008' (2008). Momenteel is hij stadsdichter van Tilburg (periode 2009-2011).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
14 oktober 2010
Uitgeverij
Wolf Productions B.V.
ISBN
9789058505675
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic