Het wonder van Vlaanderen

1

* Unieke luxe-uitgave over het ontstaan en de groei van de gelijknamige internationale wielerklassieker
*
Volledig herziene niuewe editie in een geheel nieuwe vormgeving
*
vorige editie was bestseller
De groeiende populariteit van de Ronde van Vlaanderen, de stijgende vraag naar de reeds lang uitverkochte vorige editie, de nieuwe startplaats Brugge én de grote evoluties die het wielrennen de voorbije acht jaar hebben doorgemaakt hebben de uitgeverijen Lannoo en Pinguin ertoe aangezet om een geheel nieuwe, ingrijpend herwerkte editie van De Ronde van Vlaanderen te publiceren.
Er is resoluut gekozen om, samen met Rik Vanwalleghem, een nieuw boek te maken over de Ronde. Uiteraard wordt teruggegrepen naar een voor insiders bekende geschiedenis, maar de actualiteit, de mondialisering, de snelle media-evolutie, de commerciële groei en het groeiend prestige van de Ronde van Vlaanderen liggen aan de basis van de nieuwe benadering van de auteur.
Er wordt vooral aandacht besteed aan het menselijk verhaal in de Ronde, aan de winnaars - er wordt ook een Nederlands luik voorzien -, aan de mediatisering en de commercialisering van de Ronde, aan de achtergrondverhalen, aan het parcours en de hellingen, de organisatie...
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
13 oktober 1998
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020935288

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic