Het woud der belofte

4

Leonora Patrik, een jonge vrouwelijke tropenarts, kan niet geloven dat haar vader dood is. Hoewel de professor al tien jaar wordt vermist, ergens in de ondoordringbare regenwouden van Nieuw-Guinea, wil Leonora hem gaan zoeken. Ze vindt vier waaghalzen die aan deze levensgevaarlijke expeditie willen deelnemen: een fotograaf, een missionaris, een geoloog en een student. Diep in de tropische wildernis stort echter hun vliegtuig neer. Alle contact met de bewoonde wereld is nu verbroken. Een dramatische mars door de dampende jungle begint.

Al snel wordt het gezelschap achtervolgd door een stam woeste Papoea’s die nog nooit blanken hebben gezien. Zal het de dappere en haar begeleiders lukken deze kannibalen en koppensnellers ervan te overtuigen dat zij geen boze geesten zijn? Zal Leonora haar mannen, en haar eigen hart, inbedwang kunnen houden? En zullen de expeditieleden ooit hun weg terug weten te vinden? Of zullen zij, als zovelen, worden bedekt door de groene deken van het prachtige, uitgestrekte regenwoud?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Tal ohne Sonne
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan van Amerongen
Laatste editie
27 april 1995
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789069331317
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic