Het wrede ontwaken van een nieuwe wereld

0

De vernieuwde interesse voor de klassieke Oudheid van de laatste jaren heeft ook een nieuwe generatie oud-historici gestimuleerd om de Oudheid weer tot leven te brengen. Tom Holland schreef in zijn bestseller Rubicon over het einde van de Romeinse Republiek; Michael Scott beschrijft in dit meesterlijke boek de ondergang van de Atheense democratie.
Iedereen heeft gehoord van de Atheense democratie: het hoogtepunt van vrijheid in de oude Griekse beschaving. Iedereen kent ook Alexander de Grote, de machtigste koning die de wereld beheerste. Maar niemand vertelde ooit het verhaal over de tijd daartussen: hoe de macht van het volk langzaam overging in het koninkrijk van Alexander. Honderd jaar lang stond de Griekse wereld op zijn kop. Het aanzien van de wereld veranderde toen voorgoed.
In Het wrede ontwaken van een nieuwe wereld brengt Michael Scott deze turbulente periode uit de Griekse geschiedenis tot leven. Een periode die ook voor de moderne westerse maatschappij een belangrijke inspiratiebron is geweest en zal blijven.
?Toegankelijk en gevat. (...) Een breed scala aan lezers zal van dit boek genieten en tegelijkertijd iets leren over een wereld die zowel vertrouwd is als vreemd, zowel modern als historisch.?
paul cartledge, hoogleraar griekse cultuur in cambridge
?Het is bewonderenswaardig van Michael Scott om de vergeten vierde eeuw van de Grieken zo helder te belichten. Hij schrijft aantrekkelijk over de cultuur die bloeide terwijl Athene langzaam verging.?
daily mail
?Een bewonderenswaardig beschreven hoofdstuk uit het verleden, dat demonstreert dat de geschiedenis zich, vaak tragisch, altijd herhaalt.?
simon jenkins, the guardian
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
28 april 2010
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035134560
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic