Hier is de post!

6

Songtekst-schrijver Rico Hop besloot, om zijn geld te verdienen, als postbezorger te gaan werken. Al snel viel hem op dat je van alles meemaakt als je van huis tot huis gaat met brieven en pakketjes. Wat zouden zijn collega's - die soms al 40 jaar postbode zijn - allemaal niet hebben meegemaakt?
Hop besloot op zoek te gaan naar de verhalen uit het geheugen van duizenden postbodes en postbezorgers door het hele land. Maandenlang belde hij op, ging hij langs, luisterde naar bijzondere anekdotes en noteerde hij wat hij hoorde. De vijftig beste postbodeverhalen zijn nu gebundeld in een boek.
Hier is de post! neemt de lezer mee in de wereld van de postbode, die als vaste waarde in een turbulente maatschappij vaak méér blijkt te zijn dan zo maar iemand die de post aflevert.

Uit Hier is de post!
De vrouw die in de greppel lag
De man die de wereld over fietste
De auto die over het water vloog
Het bijzonder taaie broodje
Het dubbeltje dat geen geluk bracht

Rico Hop (Ridderkerk, 1981) debuteert met dit boek bij Better Life Publishers.
Verschenen in
Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
168
Laatste editie
28 mei 2014
Uitgeverij
Better Life Publishers
ISBN
9789082104707
Bestel dit boek vanaf  €10,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Beschouwingen vanuit onze postbodes

door: Kaj Peters 1 like
Ooit plaatste Willy Vandersteen in het stripverhaal 'Wattman' (1967) de trambestuurder op het voetstuk als symbool van de hardwerkende middenklasse. Hier steekt songtekst-schrijver Rico Hop een soortgelijke nostalgische loftrompet af over de medewerkers van de posterijen. Post bezorgen als een...

Een vermakelijk boek

door: Anja de Rijk 1 like
Dit debuut heb ik ter recensie mogen ontvangen van BLP (Better Life Publishers). Het bestaat uit korte verhalen van 3 á 4 bladzijdes, uitstekend om vlak voor het slapen een stukje te lezen en met een glimlach in slaap vallen. Toch, toen ik eenmaal begonnen was, heb ik het niet eerder aan de kant...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic