Historisch!

0

De Rode Duivels verbaasden vriend en vijand met een nooit eerder vertoonde 26 op 30 score in de WK-kwalificatiecampagne. De beloning was niet min, want voor het eerst in twaalf jaar tijd mochten de troepen van bondscoach Wilmots naar de Wereldbeker en dat zelfs als reekshoofd. Ook daar in het voetbalgekke Brazilië stelden de Belgen niet teleur. Na een perfecte 9 op 9 in de eerste ronde volgde de zinderende krachtmeting met de VS in de achtste finales, niet voor niets één van de beste matchen tot dan toe. De kwartfinales bleken uiteindelijk het eindstation, waar de Rode Duivels na de ongelukkige achterstand hun tanden stuk beten op Argentinië. Dansen op het graf van de aartsvijand zat er evenwel niet in voor Messi & co, want het was ditmaal Deutschland über alles.
Herbeleef in dit boek de onvergetelijke race naar de top acht van de wereld en de definitieve ontbolstering van de Mannschaft van op de eerste rij, zorgvuldig geregistreerd in dagboekvorm.

Het stond in de sterren geschreven dat Leuvenaar Stijn Deleus in de sportjournalistiek ging terechtkomen. Na een carrière van tien jaar als freelancer bij Het Laatste Nieuws waagt hij nu voor het eerst zijn kans als auteur.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
185
Laatste editie
14 oktober 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402123821

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic