Hitte

0

De klimaatverandering is een feit. De toekomst van de mensheid staat op het spel. Eén vraag rest nog: kan de verandering worden gestopt?
George Monbiot laat zien hoe dat kan met 90% minder kooldioxide-uitstoot in 2030. Het eeuwige excuus, dat het te pijnlijk en te duur wordt, kan de prullenbak in. ‘90% in 2030’ brengt onze samenleving niet op de knieën. Er is wel een verregaand totaalplan nodig, iets waar de politici nog niet aan durven. Maar nu zelfs ondernemers de overheid om sturing vragen, wordt 'energie op de bon' onvermijdelijk.
Alleen bij een rechtvaardig systeem zal de omschakeling slagen. Monbiot doet voorstellen op velerlei terrein, gesteund door rigoreus onderzoek van wat wel en wat niet helpt, wat de kosten zijn en welke problemen er op de loer liggen.
George Monbiot is een van de invloedrijkste radicale denkers op aarde. Zijn columns in "The Guardian" worden vanwege hun originaliteit en inzicht over de hele wereld overgenomen. Hij doceert aan de Oxford Brookes Universiteit. Monbiot schreef vijf boeken. Nelson Mandela eikte hem de UN Global 500 Award uit voor uitmuntend milieuwerk.
‘Monbiot laat zien hoe we, stapje voor stapje, tot 90% besparing kunnen komen.... De enige opoffering die het kost is dat we moeten stoppen met vliegen... Hij schrijft innemend, met humor.’ – "The Guardian"
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
360
Laatste editie
08 december 2007
Uitgeverij
Arkel, Jan van
ISBN
9789062244690

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic