Hobbel, Karel en Co

0

Hilarische belevenissen van een gezin op vakantie in het zuiden van Frankrijk.
Al voordat Hobbel, Karel (Carolina) en Co (Jacobina) met hun ouders op vakantie naar het zuiden kunnen vertrekken gaat weer eens van alles mis. Het ergste is dat het aanhangwagentje met al hun kleren erin wordt gestolen. Dankzij de drie kinderen weten de ouders hun kleren uit het huis van de dieven te krijgen en kan de reis toch beginnen, met het teruggekochte aanhangwagentje. Op de achterbank de drie kinderen met de oude kat Simon, op de voorbank de kibbelende ouders.
De tocht naar het zuiden is ook al niet meteen een groot succes, maar het drietal is heel wat gewend. En met de onverwachte komst van het au pair meisje Eva wordt het nog spannend ook. Eva doet erg geheimzinnig met haar beautycase. Die blijkt vol kostbare juwelen te zitten en dan wordt het toch tijd om de politie in te schakelen.
In dit vrolijke debuut van Liesbeth Jongkind vertelt het oudste meisje Co heerlijk laconiek over hun reis naar Zuid-Frankrijk:
Na het tweede stuk mochten we weer naar de wc. Maar hoe dichter we bij het zuiden kwamen, hoe viezer de wc's waren. Eigenlijk hebben ze in het zuiden helemaal geen wc's. Ze hebben er een soort douchebakken zonder douche, mét een gat in het midden waarin je moet mikken terwijl je op je hurken zit. Dat mikken kon Hobbel niet zo goed. 'Volgende keer gaan we wel ergens in het gras plassen,' zei onze moeder toen ze hem voor de tweede keer had schoongemaakt.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
01 januari 2004
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045100753
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic