Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

0

Mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking hebben een eigen, aparte belevingswereld. Zonder inzicht in die belevingswereld kom je als medewerker dagbesteding niet ver. Ook de invulling van een dagbestedingsprogramma moet op alle punten bij die bijzondere belevingswereld aansluiten.
In dit boek beschrijven ervaren trainers van de leergang Dagbesteding hun werkwijze. Ze laten op een duidelijke, begrijpelijke manier zien in welke mate deze mensen openstaan voor contacten en activiteiten en welke benaderingswijze bij hun belevingsniveau past. Op basis van die inzichten wordt vervolgens vorm en inhoud aan een dagbestedingsprogramma gegeven.
Hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet geeft een helder inzicht in de belevingswereld van mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Het ge?ntroduceerde cli?ntprofiel biedt de lezer een waardevol hulpmiddel om zelf de belevingswereld van cli?nten gestructureerd in kaart te brengen. Er worden bovendien praktische handvatten aangereikt voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van concrete activiteiten voor een passend programma op basis van dit cli?ntprofiel.
Door de logische en methodische opbouw is dit boek ook uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
76
Laatste editie
23 mei 2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031345670
Bestel dit boek vanaf  €41,95 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic