Hoe leven ontstaat

,

1

Leven is het bijzonderste en raadselachtigste gegeven van het universum. Nog nooit heeft iemand leven kunnen opwekken uit dode materie. Hoe ontstaat leven? Wat is die ‘spark of life’? Niemand weet het antwoord. Nu brengt Hoe leven ontstaat ons daar dichterbij. Met grote helderheid en aan de hand van eenvoudige vragen – hoe weten trekvogels waar ze naartoe moeten vliegen? Hoe ruiken we de geur van bloemen? Hoe kunnen onze genen zichzelf zo nauwkeurig kopieren? – laten Jim Al-Khalili en Johnjoe McFadden zien dat het antwoord te vinden is op het grensgebied van moleculaire biologie en kwantummechanica. Zoals Richard Dawkins in De zelfzuchtige genen aantoonde hoe de evolutietheorie werkt en onze kijk daarop voorgoed veranderde, zo zal Hoe leven ontstaat ons denken ingrijpend beïnvloeden.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur , Onderwijs & Wetenschap
Vertaald door
Robert Vernooy
Laatste editie
20 augustus 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045029306
Bestel dit boek vanaf  €29,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Gijs Reudink Hebban Recensent

Werken aan revolutionaire levende technologie

door Gijs Reudink op 15-09-2015

Elke ochtend komt op een strand in Hong Kong een groep vrouwen bij elkaar, die deelnemen aan een bijzonder “dieet”. Om af te vallen staren ze in de zon. De zogenaamde sungazers kijken de eerste keer tien seconden recht in de zon en daarna elke dag wat langer, tot zo’n 44 minuten onafgebroken per sessie. Ze zijn er van overtuigd dat ze hierdoor zonne-energie absorberen en van allerlei psychische...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic