Hoe overleef ik mijn dood?

2

Dit taboedoorbrekende boek schijnt nieuw licht op de euthanasiediscussie en verkent vragen die velen bezighouden, zoals: hoe overleef ik mijn dood en het bijkomende lijden? Vormt het doodsvonnis een grote punt achter het bestaan of slechts een nieuw begin? En kan deze laatste levensfase, en het lijden dat er vaak mee gepaard gaat, misschien iets toevoegen aan een mensenleven?Geestelijken, professionals die werken met stervenden en mensen die terminaal ziek zijn, geven onverbloemd antwoord op deze open vragen. Het resultaat: 17 bemoedigende en verhelderende interviews en portretten, die inzicht geven in het stervensproces, de verschillende levensovertuigingen en de eigen wensen rondom het levenseinde.
Een aanrader voor de gewone sterveling!Met o.a. opperrabbijn Jacobs, Antoine Bodar, spiritueel leraar Henny Blom, imam Oemar Shabier Dilmohamed, Boris van der Ham, Taklung Matul Rinpoche, hoogleraar 'Goede dood' Suzanne van de Vathorst, arts Ruben van Coevorden, Rigpa-trainer Kirsten DeLeo, Jan (69), Cisca (40), Mohammed (48).


Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
248
Laatste editie
21 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461539304

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Hoe overleef ik mijn dood: indrukwekkend en 'respectvol'

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Het boek Is er nog 'iets' na de dood? Kun je je op de dood en eventueel lijden voorbereiden? Het zijn vragen waar iedereen wel eens over nadenkt. De antwoorden op deze vragen kunnen zeer uiteenlopend zijn. In ‘Hoe overleef ik mijn dood’ laat Korine van Veldhuijssen via een groot aantal...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic