9789047709398

Hoe overleef ik?

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

De medische wereld staat bol van financiële belangenconflicten. En zelfs als uw arts niet direct profiteert van behandelingen of onderzoeken, zijn er vele andere redenen om als patiënt op uw hoede te zijn. Zo schrijven artsen in goed vertrouwen allerlei behandelingen voor die niet werken. En omdat elke behandeling bij een aantal patiënten schade veroorzaakt, kan dit bij veel mensen onnodig schade opleveren. U doet er dus goed aan om bij klachten zelf op zoek te gaan naar alle beschikbare informatie. Maar hoe weet u of een website, advertentie of een verhaal in een tijdschrift te vertrouwen is? Welk onderzoek is zinnig? Waar moet u op letten bij het lezen van een bijsluiter? En welke therapieën zijn betrouwbaar?

In deze praktische gids leidt arts en gerenommeerd kritisch onderzoeker dr. Peter Gøtzsche u door een woud van belangen, feiten, meningen en goede bedoelingen van artsen, andere hulpverleners en de farmaceutische industrie. Voor een breed scala aan veelvoorkomende ziektes en problemen laat Gøtzsche zien wat u het beste kunt doen. Dit boek verkoopt geen medicijnen, therapieën of wonderbaarlijke genezingen. Het is vooral bedoeld als zelfhulpgids om de meest betrouwbare informatie te vinden over diagnostiek en behandelingen in de gezondheidszorg. Dat maakt Hoe overleef ik tot een onmisbare ondersteuning in het overleg tussen patiënten en hun zorgverleners.

Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
24 oktober 2018
ISBN
9789047709398
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Marjan van Druenen Hebban Recensent

Erg leerzaam

door Marjan van Druenen op 08-03-2019

Peter Gotzsche heeft veel meegemaakt en is een voorzichtig man geworden. Hij wijst de lezer meteen op diens eigen verantwoordelijkheid: ‘Het lezen van dit boek is geheel op eigen risico. Het is bedoeld als wegwijzer in de duizelingwekkende overvloed aan vaak tegenstrijdige informatie over diagnostische onderzoeken en behandelingen’. Ook aan de binnenkant van de kaft plaatst hij een gelijksoortige...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook