Hoe piggelmee groter werd

0

Kennen jullie nog het sprookje van de dwergjes Piggelmee die een stenen pot bewoonden in de duinen, bij de zee? Het tweede prentenboek over de dwerg Piggelmee en zijn vrouwtje is het vervolg op 'Piggelmee en het tovervisje'. Het verhaal gaat over Piggelmee die groot wil worden. Hij vraagt alle dieren in het bos om raad maar ze lijken het wel prettig te vinden dat hij klein is. Dan komt hij bij de nachtegaal en deze adviseert hem een goede daad te verrichten. Dat is zo eenvoudig nog niet. Maar Piggelmee geeft niet op en gesteund door zijn vrouwtje komt hij steeds dichterbij. De uiteindelijke beloning is natuurlijk koffie van 'Van Nelle'!
De boeken over het dwergenpaar Piggelmee komen voort uit een reclame-uiting van Van Nelle (nu Sara Lee / Douwe Egberts) uit het begin van de vorige eeuw. De boeken zijn een geheel eigen leven gaat leiden. Telkens als men met de uitgaven stopte, deed het publiek zijn beklag, zodat steeds tot een nieuwe reproductie besloten wordt. De bedenker heette L.C. Steenhuizen en bediende zich van het pseudoniem 'Leopold'. Hij was vertegenwoordiger van Van Nelle aan het begin van de 20e eeuw en schreef zowel zowel 'Het Tovervisje' en `Hoe Piggelmee groot werd'.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
46
Laatste editie
01 december 2008
Uitgeverij
Rubinstein b.v.
ISBN
9789047601838
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic